Zeleninová polévka s fenyklem
70 min.
Ingredience
- 250gramůTuřín
- 120gramůCibule
- 100gramůPórek
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 250gramůBrambory
- 150gramůMrkev kořen
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 1kusBobkový list
- 30gramůPetržel - nať
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůFenykl čerstvý
- 30gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na plátky, mrkev na kolečka, brambory očistíme a spolu s hlízou fenyklu a tuřínem pokrájíme na kostičky, petrželku, tymián a bobkový list svážeme nití.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme všechnu zeleninu a dusíme zvolna asi 5 minut. Zalijeme vývarem, přiložíme svázané bylinky, přidáme passatu, osolíme, opepříme a vaříme zvolna asi 40 minut.
- 3Před podáváním vyjmeme bylinky a jednotlivé porce ozdobíme posekaným chmýřím z fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.