Zeleninová polévka s kuřecím masem
65 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 2kusyPórek
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 2kusyKuřecí prsa
- 2kusyKuřecí stehna
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceZakysaná smetana
- 3lžíceŘeřicha
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceGrappa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme se solí, pórky a snítky řapíkového celeru nakrájíme na plátky.
- 2Kuřecí maso odkostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kuřecí maso vložíme do hrnce na rozpálený olivový olej a za občasného míchání restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu a když změkne, směs zasypeme moukou a za stálého míchání restujeme ještě jednu minutu.
- 3Za stálého míchání pomalu přiléváme vývar. Přivedeme k varu, snížíme příkon tepla, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi půl hodiny, dokud není maso měkké.
- 4Přidáme zakysanou smetanu, nadrobno nasekaný kerblík a řeřichu, muškátový oříšek, cukr a pálenku. Osolíme, opepříme a za stálého míchání znovu pomalu přivedeme k varu.
- 5Podáváme s krutóny nebo česnekovým chlebem.
- 6Místo mrkve můžeme použít petržel nebo pastinák.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.