Zeleninová polévka s mlékem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
608 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z fazolových lusků odkrojíme oba konce, odstraníme podélné vlákno a překrojíme je napůl. Kapustu nakrájíme na slabé proužky, očištěnou mrkev, celer a petržel s bramborami nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme všechnu zeleninu, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme s tukem a smažíme, až mouka zrůžoví. Zalijeme horkou vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme deset minut. Nakonec přilijeme mléko, ochutíme polévkovým kořením, necháme projít varem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.