Zeleninová polévka s mlékem
45 min.
Ingredience
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůKapusta hlávková
- 200gramůBrambory
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1200mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
608 mg
Postup přípravy
- 1Z fazolových lusků odkrojíme oba konce, odstraníme podélné vlákno a překrojíme je napůl. Kapustu nakrájíme na slabé proužky, očištěnou mrkev, celer a petržel s bramborami nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme všechnu zeleninu, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme s tukem a smažíme, až mouka zrůžoví. Zalijeme horkou vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme deset minut. Nakonec přilijeme mléko, ochutíme polévkovým kořením, necháme projít varem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.