Zeleninová polévka s parmezánem
165 min.
Ingredience
- 200gramůFazole bílé
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůBrambory
- 180gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler řapíkatý
- 40mililitrůOlej olivový
- 150gramůCuketa
- 100gramůRajčata
- 150gramůHrášek
- 130gramůKroupy ječné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 2000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme.
- 2Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme brambory, celer a mrkev a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přisypeme propláchnuté fazole a kroupy. Přiklopené vaříme na mírném plameni 120 minut. Poté vsypeme zbytek zeleniny a vaříme dalších 20 minut.
- 3Polévku osolíme a opepříme dle chuti, servírujeme posypanou sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.