Zeleninová polévka s pestem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůCuketa
- 200gramůHrášek
- 1kusRajčata
- 10gramůPetržel - nať
- 3kusyBobkový list
- 30gramůCeler řapíkatý
- 12gramůSůl
- 12gramůPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 80gramůBazalka
- 450gramůBrambory rané
- 2kusyMrkev kořen
- 80gramůTěstoviny sedmivaječné
- 1kusČesnek
- 2,5litryVývar zeleninový
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
58 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pesto připravíme z bazalky, česneku a olivového oleje. Vše rozmixujeme na pastu. Směs osolíme a opepříme, dáme do chladničky.
- 2Mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a fazolové lusky na kousky dlouhé cca 2,5 cm. Cuketu nakrájíme na plátky.
- 3Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Přidáme česnek a opékáme. Přidáme cibuli a další 2 minuty dopékáme doměkka. Přidáme mrkev, brambory a 30 sekund opékáme.
- 4Přilijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 8 minut, dokud nezačne zelenina měknout.
- 5Do polévky vmícháme hrášek, fazolky, cuketu, rajčata, petrželku, bobkový list, řapíkatý celer a těstoviny. Polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme petrželku, bobkový list a celer, vmícháme pesto. Teplou polévku podáváme ozdobenou parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.