Zeleninová polévka s pestem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
58 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pesto připravíme z bazalky, česneku a olivového oleje. Vše rozmixujeme na pastu. Směs osolíme a opepříme, dáme do chladničky.
  • 2
    Mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a fazolové lusky na kousky dlouhé cca 2,5 cm. Cuketu nakrájíme na plátky.
  • 3
    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Přidáme česnek a opékáme. Přidáme cibuli a další 2 minuty dopékáme doměkka. Přidáme mrkev, brambory a 30 sekund opékáme.
  • 4
    Přilijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 8 minut, dokud nezačne zelenina měknout.
  • 5
    Do polévky vmícháme hrášek, fazolky, cuketu, rajčata, petrželku, bobkový list, řapíkatý celer a těstoviny. Polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme petrželku, bobkový list a celer, vmícháme pesto. Teplou polévku podáváme ozdobenou parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.