Zeleninová polévka se šťovíkem
55 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramŠťovík
- 1,5litryVývar zeleninový
- 200gramůJogurt bílý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou.
- 2Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.
- 3Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
- 4Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.