Zeleninová polévka se šťovíkem

55 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou.
  • 2
    Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
  • 4
    Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.