Zeleninová polévka se svítkem
45 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 2lžícePetržel - nať
- 250gramůZelenina kořenová
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePažitka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto. Necháme je přikryté asi hodinu odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kola o velikosti pánve. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, nasekanou petrželku a pažitku, směsí připravené těsto potřeme. Srolujeme, kraje pevně stiskneme a ze závitků nakrájíme proužky asi 2cm široké.
- 3Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji spolu s majoránkou k masovému vývaru a vaříme asi 10 minut. Přidáme svítek a necháme na mírném ohni 10 minut probublat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.