Zeleninová polévka se svítkem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto. Necháme je přikryté asi hodinu odpočinout.
  • 2
    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kola o velikosti pánve. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, nasekanou petrželku a pažitku, směsí připravené těsto potřeme. Srolujeme, kraje pevně stiskneme a ze závitků nakrájíme proužky asi 2cm široké.
  • 3
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji spolu s majoránkou k masovému vývaru a vaříme asi 10 minut. Přidáme svítek a necháme na mírném ohni 10 minut probublat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.