Zeleninová polévka se sýrovými topinkami

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Růžičkovou kapustu očistíme od poškozených listů, košťál vyřízneme, větší růžičky rozpůlíme. Ostatní zeleninu očistíme, mrkev s pórkem pokrájíme na plátky, brambory na kostky. Hovězí vývar přivedeme k varu.
  • 2
    Rozehřejeme olej, osmahneme na něm pórek, přidáme ostatní zeleninu a vše zprudka pečeme 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vroucím vývarem. Do vajíčka na čaj vložíme 10 kuliček růžového pepře, přidáme do polévky, osolíme a vše na mírném ohni vaříme do měkka. Na závěr vmícháme do polévky nasekanou petrželku.
  • 3
    Bagety rozkrájíme na plátky, opečeme nasucho v pánvi, vyjmeme, rozložíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v předehřáté troubě sýr roztavit. Bagety posypeme mletou paprikou a podáváme k polévce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.