Zeleninová polévka se sýrovými topinkami
100 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 250gramůBrambory
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 50gramůPepř růžový celý
- 1hrstPetržel - nať
- 40gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250gramůKapusta růžičková
- 150gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu očistíme od poškozených listů, košťál vyřízneme, větší růžičky rozpůlíme. Ostatní zeleninu očistíme, mrkev s pórkem pokrájíme na plátky, brambory na kostky. Hovězí vývar přivedeme k varu.
- 2Rozehřejeme olej, osmahneme na něm pórek, přidáme ostatní zeleninu a vše zprudka pečeme 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vroucím vývarem. Do vajíčka na čaj vložíme 10 kuliček růžového pepře, přidáme do polévky, osolíme a vše na mírném ohni vaříme do měkka. Na závěr vmícháme do polévky nasekanou petrželku.
- 3Bagety rozkrájíme na plátky, opečeme nasucho v pánvi, vyjmeme, rozložíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v předehřáté troubě sýr roztavit. Bagety posypeme mletou paprikou a podáváme k polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.