Zeleninová polévka z brambor a mrkve

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory a mrkev a osmahneme.
  • 2
    Zeleninu zalijeme vývarem, uvedeme do varu a povaříme pod poklicí zhruba 15 minut.
  • 3
    Z hrnce vybereme a odložíme 4 lžíce zeleniny a zbývající zeleninu ve vývaru rozmixujeme ručním mixérem. V polévce rozpustíme sýr, přidáme odloženou zeleninu, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.