Zeleninová roláda z vepřového bůčku

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1510 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
138 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce v misce metlou rozšleháme.
  • 2
    Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm podusíme nakrájenou cibuli a celer, opepříme a osolíme. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek a ještě chvíli dusíme pod pokličkou.
  • 4
    Pak přidáme rozšlehané vajíčko a přisypeme strouhanku, směs dobře promícháme a ještě krátce podusíme.
  • 5
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou zeleninovou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 6
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  • 7
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  • 8
    Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 9
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.