Zeleninová roláda z vepřového bůčku
65 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceRajčatová šťáva
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2hrstiStrouhanka
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1510 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
138 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce v misce metlou rozšleháme.
- 2Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, na něm podusíme nakrájenou cibuli a celer, opepříme a osolíme. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek a ještě chvíli dusíme pod pokličkou.
- 4Pak přidáme rozšlehané vajíčko a přisypeme strouhanku, směs dobře promícháme a ještě krátce podusíme.
- 5Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou zeleninovou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 6Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 7Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
- 8Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 9Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.