Zeleninová rýže s kuřecím masem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
12 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, scedíme ji a necháme okapat.
  • 2
    Omyté a osušené kuřecí maso opékáme po obou stranách na 3 lžících oleje asi 10 minut. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Řízky udržujeme v teple.
  • 3
    Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm krátce osmahneme. Vmícháme vařenou rýži, osolíme a opepříme.
  • 4
    Řízky krájíme šikmo na plátky a spolu se zeleninou upravíme na nahřáté talíře. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.