Zeleninová rýže s kuřecím masem
55 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyPaprika červená
- 3kusyCuketa
- 1kusPetržel - nať
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
12 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, scedíme ji a necháme okapat.
- 2Omyté a osušené kuřecí maso opékáme po obou stranách na 3 lžících oleje asi 10 minut. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Řízky udržujeme v teple.
- 3Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm krátce osmahneme. Vmícháme vařenou rýži, osolíme a opepříme.
- 4Řízky krájíme šikmo na plátky a spolu se zeleninou upravíme na nahřáté talíře. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.