Zeleninové casserole
80 min.
Ingredience
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůBrambory
- 200gramůKarotka baby
- 500gramůKedlubna
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůVíno bílé
- 1špetkaCukr třtinový
- 50gramůSýr Čedar
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůCuketa
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 200gramůFazole bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySolamyl
- 8kusůŠalotka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku spojíme s máslem, kypřícím práškem, přidáme strouhaný sýr, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu. Vytvoříme asi 25 ks knedlíčků.
- 2Na oleji osmahneme podélně nakrájenou šalotku, brambory na půlku a opékáme asi 8 minut, přidáme pokrájený česnek, baby karotku, zelené fazolky, žampióny, cukety na špalíky a kedlubnu na plátky. Přilijeme vývar, polovinu vína, cukr, sojovou omáčku a necháme vařit 15 minut. Kukuřičný škrob rozmícháme ve zbytku vína a vmícháme do casserole. Když omáčka zhoustne, osolíme a opepříme.
- 3Přivedeme k varu, navrch dáme knedlíčky, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut.
- 4Nakonec přidáme jemně pokrájenou chilli papričku bez semínek. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou. Polévka je nejlepší druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.