Zeleninové dukátky
26 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůCuketa
- 60gramůCibule
- 60gramůChléb toastový
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůMouka polohrubá
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory s mrkví očistíme, nastrouháme najemno, cuketu omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, plátky toastového chleba nakrájíme také na drobné kostičky.
- 2Všechnu zeleninu nasypeme do misky, přisypeme kostičky chleba, přidáme vejce, polohrubou mouku, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky o velikosti většího dukátu, obalíme je v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dorůžova.
- 3Placičky upravíme na servírovací mísu. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přimícháme posekané bylinky, sůl, pepř a dresink podáváme k placičkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.