Zeleninové hovězí řízky
35 min.
Ingredience
- 455gramůSteakhouse
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1,5lžíceMouka kukuřičná
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 145gramůBrokolice
- 1kusKapie
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 1špetkaSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyČesnek
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 200gramůFazolové klíčky
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku.
- 2Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa.
- 3V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí.
- 4Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření.
- 5Podáváme obložené dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.