Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami
45 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 500gramůOvesné vločky
- 2decilitryVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 2lžíceMouka sójová plnotučná
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaKoření grilovací
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1115 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
58 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky v sítu promyjeme a dáme do mísy. Přilijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat. Šalotku s česnekem očistíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
- 2Mraženou zeleninovou směs (mrkev, brokolice, květák, cibule..) podusíme v pánvi na másle a pak vychlazenou zeleninu přidáme k vločkám. Ještě do směsi přidáme: vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, drobně pokrájenou šalotku, mléko, sójovou mouku, Maizenu, grilovací koření a drcený kmín. Vše dobře promícháme a dochutíme solí.
- 3V pánvi rozpálíme olej, směs nabereme lžící a pokládáme na rozpálený olej. Pokud chceme větší karbanátky, na jeden použijeme 2 lžíce směsi. Uhladíme je na tenčí placičku o síle asi 1.5-2 cm. Karbanátky smažíme dozlatova z každé strany 1-2 minuty.
- 4Podáváme horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.