Zeleninové karí
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůBrambory
- 300gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKari koření
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej stolní
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme karí koření a promícháme. Dále přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata a fazolky. Podlijeme trochou vody a dusíme.
- 2Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
- 3Měkkou zeleninu podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.
- 4Šťáva musí zůstat hustá a zelenina nerozvařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.