Zeleninové krokety se salámem a sýrem
50 min.
Ingredience
- 100gramůKedlubna
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůKapusta hlávková
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůHrášek
- 100gramůSalám jemný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůRýže loupaná
- 60gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusOlej stolní
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2725 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
275 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody doměkka a potom ji nakrájíme na malé kousky.
- 2Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3/4dl vody, osolíme, přidáme lžičku másla a dusíme doměkka.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, nastrouhaný sýr, měkkou rýži a na kostičky nakrájený salám. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 4Z vychladlého těsta tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme na oleji.
- 5Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.