Zeleninové krokety se salámem a sýrem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2725 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
275 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody doměkka a potom ji nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3/4dl vody, osolíme, přidáme lžičku másla a dusíme doměkka.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, nastrouhaný sýr, měkkou rýži a na kostičky nakrájený salám. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 4
    Z vychladlého těsta tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme na oleji.
  • 5
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.