Zeleninové mušle s čočkovou náplní
85 min.
Ingredience
- 225gramůČočka jedlá
- 8,5decilitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyLilek
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceKari pasta
- 2lžíceMáta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicJogurt bílý
- 2lžičkyKmín římský
- 8lžicOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
18 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku a necháme okapat. Dáme ji do hrnce s vodou a rozetřeným česnekem a pod pokličkou vaříme 30 minut.
- 2Lilky povaříme v hrnci s osolenou vařící vodou 5 minut, poté je necháme okapat a na 5 minut ponoříme do studené vody. Necháme okapat, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme dužiny, aby z 1 cm silné slupky vznikla mušle. Dáme stranou.
- 3Do vymazaného pekáče (2 lžíce oleje) dáme lilkové mušle, potřeme je olejem (2 lžíce) a posypeme solí a pepřem. V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 10 minut.
- 42 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme kmín, pokrájenou cibuli a pokrájená rajčata a smažíme 5 minut. Odloženou dužinu pokrájíme, přidáme do pánve s kari pastou, skořicí, nakrájenými chilli papričkami a mátou a vaříme 5 minut.
- 5Přimícháme čočku a zbývající olej. Naplníme směsí mušle, zakápneme olejem a dáme na 15 minut péct.
- 6Můžeme podávat jak horké, tak studené, zalité lžící bílého jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.