Zeleninové nudličky se sýrem
15 min.
Ingredience
- 1kusKedlubna
- 1kusPórek
- 1kusPaprika červená
- 60gramůPetržel - nať
- 30mililitrůOlej olivový
- 40gramůPesto
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 125gramůMozzarella
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Mrkev a kedlubnu nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na jemné nudličky, pórek a papriku nakrájíme na proužky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nasekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej. Zeleninu v něm na středním ohni zhruba 5 minut opékáme, přitom často mícháme. Krátce opečeme také petrželku a česnek. Přidáme pesto a 2 lžíce vody z vaření těstovin. Zeleninu ochutíme solí a pepřem. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Čerstvě uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a sýrem, necháme krátce odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.