Zeleninové špagety s petrželkovým pestem
40 min.

Ingredience
- 125gramůPetržel - nať
- 60gramůSýr Parmezán
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 1stroužekČesnek
- 1kusCuketa
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek, lístky petržele, nastrouhaný sýr a řepkový olej rozmixujeme. Osolíme, opepříme a necháme zvolna táhnout na velmi mírném ohni.
- 2Oloupanou mrkev a cuketu nakrouháme na tenké plátky. Špagety vaříme v osolené vodě a 5 minut před dokončením varu přidáme nastrouhanou zeleninu. Špagety se zeleninou scedíme, 50 ml vody necháme stranou.
- 3Neokapané špagety se zeleninou smícháme s připraveným pestem a případně přelijeme vodou, kterou jsme dali stranou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.