Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy
10 min.
Ingredience
- KOPROVÝ DIP
- 1lžičkaSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 85gramůJogurt bílý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKopr čerstvý
- OREGANOVÝ A TYMIÁNOVÝ DIP
- 85gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaTymián sušený
- ZELENINOVÉ TYČINKY
- 3kusyCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
34 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
897 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a spolu s výhonky celeru nakrájíme podélně na dlouhé a úzké tyčinky, které se dají snadno namáčet do dipu. Na dip oloupeme a rozdrtíme česnek. Připravíme jogurtový sýr. Vznikne tak, že přefiltrujeme BBB "bezpečný" jogurt. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru lijeme jogurt. Pod sítko dáme misku, kam bude odkapávat syrovátka, a sýrový jogurt je to, co zůstane v sítku.
- 2Do 85 g jogurtu přisypeme sušený tymián, oregano, pepř a sůl. Do dalších 85 g jogurtu přisypeme česnek, kopr, strouhaný parmezán a sůl. Každý dip dobře s jogurtem promícháme. Vzniknou tedy dva různé dipy. Pokud se nám bude zdát, že jsou dipy příliš aromatické, přidáme o trochu více jogurtového sýra.
- 3Dipy můžeme dát doprostřed talíře a tyčinky naaranžovat dokola.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.