Zeleninové tyčinky s bylinkovými dipy

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
34 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
897 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oloupeme a spolu s výhonky celeru nakrájíme podélně na dlouhé a úzké tyčinky, které se dají snadno namáčet do dipu. Na dip oloupeme a rozdrtíme česnek. Připravíme jogurtový sýr. Vznikne tak, že přefiltrujeme BBB "bezpečný" jogurt. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru lijeme jogurt. Pod sítko dáme misku, kam bude odkapávat syrovátka, a sýrový jogurt je to, co zůstane v sítku.
  • 2
    Do 85 g jogurtu přisypeme sušený tymián, oregano, pepř a sůl. Do dalších 85 g jogurtu přisypeme česnek, kopr, strouhaný parmezán a sůl. Každý dip dobře s jogurtem promícháme. Vzniknou tedy dva různé dipy. Pokud se nám bude zdát, že jsou dipy příliš aromatické, přidáme o trochu více jogurtového sýra.
  • 3
    Dipy můžeme dát doprostřed talíře a tyčinky naaranžovat dokola.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.