Zeleninové žaluzie
70 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 50gramůHouby čerstvé
- 75gramůChřest bílý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 6lžicVývar zeleninový
- 6lžicMléko polotučné
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pokrájený pórek a česnek. Přidáme pokrájenou červenou papriku, žlutou papriku, houby, chřest a vaříme 4 minuty. Přidáme mouku a minutu smažíme. Sundáme pánev z ohně a vmícháme mléko, bílé víno a zeleninový vývar. Pánev vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přimícháme sůl, pepř a oregano.
- 2Polovinu těsta rozválíme na vále do tvaru obdélníku. Druhou polovinu vyválíme do stejného tvaru, avšak větších rozměrů. Menší obdélník dáme na pečící plech a rozprostřeme na něj náplň. Ponecháme 1 cm okraj. Do většího obdélníku uděláme šikmé zářezy. Okraje menšího obdélníku potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme větším obdélníkem. Okraje přitiskneme k sobě, aby se spojily.
- 3Žaluzii potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 200 stupňů.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.