Zeleninové žaluzie

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pokrájený pórek a česnek. Přidáme pokrájenou červenou papriku, žlutou papriku, houby, chřest a vaříme 4 minuty. Přidáme mouku a minutu smažíme. Sundáme pánev z ohně a vmícháme mléko, bílé víno a zeleninový vývar. Pánev vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přimícháme sůl, pepř a oregano.
  • 2
    Polovinu těsta rozválíme na vále do tvaru obdélníku. Druhou polovinu vyválíme do stejného tvaru, avšak větších rozměrů. Menší obdélník dáme na pečící plech a rozprostřeme na něj náplň. Ponecháme 1 cm okraj. Do většího obdélníku uděláme šikmé zářezy. Okraje menšího obdélníku potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme větším obdélníkem. Okraje přitiskneme k sobě, aby se spojily.
  • 3
    Žaluzii potřeme vejcem a v předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 200 stupňů.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.