Zeleninovo-bylinková omáčka z kuřecího vývaru
72 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí drůbky
- 1,2litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 3kusyCibulka jarní
- 5stroužkůČesnek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPetržel - nať
- 1kusLibeček
- 5kusůPepř černý celý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceSirup Golden
- 0,75lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1Do připraveného kastrolu vložíme kuřecí drůbky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibulku, česnek, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, nahrubo nasekanou petrželku, libeček, bylinkovou sůl, pepř, koriandr, zlatý sirup a vaříme na mírném ohni asi 60 minut.
- 2Vývar přecedíme, zeleninu vrátíme zpátky do omáčky a za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou omáčku.
- 3Poté ihned servírujeme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.