Zeleninovo - ovocný dip
20 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule
- 1kusPapaya
- 5lžicOlej kukuřičný
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Veškerou zeleninu očistíme, papriky oloupeme a nakrájíme na malé kousky, chilli papričku krájíme na tenké proužky, cibuli pokrájíme na jemno. Papáju oloupeme, zbavíme pecky, rozkrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené papáji rozmixujeme.
- 2V menším hrnci rozehřejeme trochu oleje, na něm do zlatova osmahneme cibuli s chilli papričkou, poté přimícháme papriky a dusíme ještě zhruba 4 minuty.
- 3Směs přeneseme do menší mísy, promícháme s nakrájenou a rozmixovanou papájou, dle chuti přidáme cukr, oba octy, pepř, sůl, petrželku nakrájenou na jemno, pokapeme zbytkem oleje.
- 4Před podáváním vložíme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.