Zeleninový boršč studený
50 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 400litrůVoda pitná
- 2kusyOkurky nakládané
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceKřen
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- Na brambory
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůBrambory
- Na vejce
- 400mililitrůVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky nastrouháme nahrubo, křen nastrouháme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno i s natí, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
- 2Řepu zakapeme octem, přelijeme vodou a zhruba 25 minut vaříme, poté scedíme, vývar dáme vychladit, řepu odložíme. V mezičase uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 3Do vychlazeného vývaru vmícháme řepu, brambory, okurky, vejce, která jsme nakrájeli nadrobno, cibulky a bylinky. Do polévky zašleháme smetanu, ochutíme solí, cukrem a křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.