Zeleninový briam
60 min.

Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryOlej olivový
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř bílý
- 50gramůPetržel - nať
- 500gramůLilek
- 300gramůDýně
- 2kusyCibule
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran dorůžova. Pekáč vymažeme zbytkem másla a lilky na něj rozložíme. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na plátky a postupně rozložíme na lilky, jednotlivé vrstvy přiměřeně osolíme a opepříme. Jako poslední rozvrstvíme plátky rajčat, posypeme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou, zalijeme olivovým olejem a dáme přikryté alobalem zapéct do mírně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.