Zeleninový bujon s fazolí
100 min.
Ingredience
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 100gramůŠunka krůtí
- 200gramůRukola
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžičkaSůl
- Bujon z kořenové zeleniny [30788]
- 1lžičkaBazalka
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaEstragon
- 250gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 150gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůPórek
- 1lžičkaSaturejka
- 0,5lžíceSůl mořská
- 2kusyŠalotka
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sterilované velké (máslové) bílé fazole scedíme a necháme odkapat.
- 2Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Omytou rukolu potrháme na menší kousky.
- 3V hrnci na másle pokrájenou šunku orestujeme dozlatova, přimícháme k ní rukolu, promícháme, chviličku vše podusíme.
- 4Přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přidáme fazole, lístky z omyté čerstvé majoránky a pomalu vaříme jen 4-5 minut, dochutíme solí a podáváme.
- 5Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
- 6Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek, vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
- 7Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
- 8V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
- 9Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
- 10Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.