Zeleninový bujon s rýží

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 2
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, kořenovou petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny.
  • 3
    Omyjeme petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 4
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 5
    Přilijeme vodu, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 6
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.
  • 7
    Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Mladý cukrový hrášek omyjeme. Omytá Cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Čerstvou majoránku omyjeme, necháme odkapat, lístky otrháme a odložíme na ozdobení polévky.
  • 8
    Do hrnce s 1 litrem bujonu z kořenové zeleniny přidáme rýži a při mírné teplotě vaříme 2 minuty, pak přidáme hrášek, Cherry rajčata a vaříme přibližně 6 minut.
  • 9
    Bujon dochutíme solí, posypeme majoránkovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.