Zeleninový dresink s jáhlami
45 min.

Ingredience
- 50gramůJáhly - loupané proso
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
643 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly propláchneme a vaříme ve vývaru 20 minut. Necháme okapat na sítu a vývar zachytíme. Očistíme houby a zeleninu, nakrájíme na větší kostky, spolu s česnekem a trochou oleje dusíme ve vývaru 8 minut. Slijeme, rozmixujeme ručním mixérem, smícháme s jáhlami, zbývajícím olejem a citronovou šťávou. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.