Zeleninový guláš

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Masité papriky a zralá rajčata omyjeme, osušíme, papriky rozpůlíme a pokrájíme na proužky. Rajčata pokrájíme na kostky. Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvou majoránku a malou snítku libečku omyjeme, lístky z majoránky otrháme a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme papriky, ochutíme je 2 špetkami mleté pálivé papriky, přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, ochutíme solí, přidáme libeček, majoránku, drcený kmín a pod poklicí vše dusíme 7-8 minut. Nakonec přidáme rajčata, promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme, případně podle kyselosti rajčat trošku osladíme a znovu guláš dusíme 5-8 minut.
  • 3
    Z guláše odstraníme snítku libečku, porce dáme na talíře a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.