Zeleninový kebab s bulgurovým salátem
35 min.
Ingredience
- Na salát
- 200gramůBulgur
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůMáta
- 100gramůRajčata
- 60mililitrůOcet vinný červený
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olej, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Do marinády vložíme půlky kapie, cherry rajčata, plátky cukety a půlky očištěných žampionů a necháme 15 minut uležet.
- 2Zatím vsypeme bulgur do mísy, zalijeme vodou asi 5cm nad povrch zrní a necháme 15 minut nabobtnat. V jiné míse smícháme rozpůlená cherry rajčata, sůl, pepř, nasekanou mátu, koriandr, olej, ocet a petrželovou nať.
- 3Marinovanou zeleninu napícháme střídavě na špejle nebo špízové jehly a grilujeme 15 minut za stálého otáčení, až se zelenina propeče.
- 4Do mísy k bylinkám vmícháme bulgur a podáváme k zeleninovým kebabům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.