Zeleninový koláč s lilkem
70 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2kusyCibule
- 500gramůLilek
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme 3 vejce, 100 ml mléka a máslo. Zpracujeme do těsta a necháme 30 minut na chladném místě.
- 2Na drobno si nakrájíme cibuli. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Očistíme si stroužky česneku a nadrtíme je na nakrájenou cibuli a společně s lilkem lehce opečeme na rozpáleném oleji na pánvi.
- 3Zakysanou smetanu smícháme s 200 ml mléka, přidáme jedno vejce a nastrouhaný parmezán. Přidáme trochu tymiánu, špetku soli a pepře.
- 4Do formy nalijeme těsto, které rovnoměrně rozprostřeme. Na těsto přidáme zeleninovou směs, kterou následně polejeme smetanovým krémem. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct cca 45 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.