Zeleninový koláč s lilkem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme 3 vejce, 100 ml mléka a máslo. Zpracujeme do těsta a necháme 30 minut na chladném místě.
  • 2
    Na drobno si nakrájíme cibuli. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Očistíme si stroužky česneku a nadrtíme je na nakrájenou cibuli a společně s lilkem lehce opečeme na rozpáleném oleji na pánvi.
  • 3
    Zakysanou smetanu smícháme s 200 ml mléka, přidáme jedno vejce a nastrouhaný parmezán. Přidáme trochu tymiánu, špetku soli a pepře.
  • 4
    Do formy nalijeme těsto, které rovnoměrně rozprostřeme. Na těsto přidáme zeleninovou směs, kterou následně polejeme smetanovým krémem. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct cca 45 minut. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.