Zeleninový nákyp s anglickou slaninou
60 min.
Ingredience
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 3kusyRajčata
- 100gramůHrášek
- 80gramůRýže loupaná
- 100gramůAnglická slanina
- 15gramůOlej stolní
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 4decilitryMléko polotučné
- 200gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.
- 2Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.
- 3Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.