Zeleninový nákyp s liškami

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lišky očistíme a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Lilek očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a necháme 15 minut odležet. Pak je opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  • 3
    Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, osušíme, vykrojíme okolí stopky a rajčata nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 4
    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Postupně přidáváme lilek, pórek, rajčata, lišky, vše dusíme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem a stáhneme ze sporáku. Dáme ještě na chvíli vychladnout a do zeleniny vmícháme rozšlehaná vejce.
  • 5
    Vše dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a na 25 minut dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bagetu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.