Zeleninový nákyp s liškami
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1kusLilek
- 1kusPórek
- 3kusyRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 500gramůLišky čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 150gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lišky očistíme a povaříme 5 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Lilek očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a necháme 15 minut odležet. Pak je opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
- 3Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, osušíme, vykrojíme okolí stopky a rajčata nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 4Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Postupně přidáváme lilek, pórek, rajčata, lišky, vše dusíme 3 minuty. Přidáme vývar, necháme projít varem a stáhneme ze sporáku. Dáme ještě na chvíli vychladnout a do zeleniny vmícháme rozšlehaná vejce.
- 5Vše dáme do zapékací misky, posypeme sýrem a na 25 minut dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bagetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.