Zeleninový nákyp se žampiony
60 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCuketa
- 1kusPórek
- 8kusůRajčata
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut odpočívat, pak je opláchneme a osušíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme, postupně přidáváme cuketu, pórek, cherry rajčátka a žampiony. Podusíme asi 5 minut. Nakonec přilijeme zeleninový vývar a necháme projít varem, poté pánev ze sporáku stáhneme. Necháme trochu vychladnout a přimícháme vejce.
- 3Zapékací mísu vymažeme a zeleninovou směs do ní vložíme, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 25 minut a ihned po upečení podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.