Zeleninový nákyp se žampiony

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut odpočívat, pak je opláchneme a osušíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme, postupně přidáváme cuketu, pórek, cherry rajčátka a žampiony. Podusíme asi 5 minut. Nakonec přilijeme zeleninový vývar a necháme projít varem, poté pánev ze sporáku stáhneme. Necháme trochu vychladnout a přimícháme vejce.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme a zeleninovou směs do ní vložíme, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 25 minut a ihned po upečení podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.