Zeleninový rendlík se slaninou

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme brambory ve slupce (25 minut). Mrkev a pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, respektive na kroužky. Mrkve a pórky blanšírujeme ve vroucí vodě a poté zchladíme. Žampióny očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na osminky. Brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, na něm opečeme slaninu, vyndáme ji z pánve a odložíme stranou. Na tuku postupně opečeme brambory a zeleninu. Všechny přísady dáme na velkou pánev a okořeníme solí a pepřem. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme sýr roztavit. Rendlík podáváme sypaný ruličkami pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.