Zeleninový salát s brokolicí a mrkví

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
908 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí zbavíme košťálu a silných žeber, opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Celerové řapíky očistíme a omyjeme, mrkve oškrábeme, oboje nakrájíme na tenké plátky. Rozebereme růžičky brokolice a s celerem i mrkví dáme na 7 až 10 minut vařit do osolené vody s citronem, který jsme nakrájeli na kousky.
  • 3
    Předvařenou zeleninu pak ochladíme pod studenou vodou a dáme okapat. Odstraníme z ní kousky citronu.
  • 4
    Oloupaný česnek prolisujeme do mísy, přidáme ocet, mletý zázvor, sójovou omáčku, slunečnicový olej, pepř a sůl. Tuto zálivku rozmícháme, a pak do ní přidáme čínské zelí, uvařenou brokolici, mrkev a řapíkatý celer.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.