Zeleninový salát s chlebem a kapary
65 min.
Ingredience
- 170mililitrůOlej olivový
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyPaprika žlutá
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 750gramůRajčata
- 80mililitrůOcet vinný
- 1šálekOlivy černé
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500gramůChléb konzumní
- 0,25šálekKapary
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
42 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.
- 2Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.