Zeleninový salát s krevetami

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oškrábeme, cuketu rozřízneme napůl. Oloupanou cibuli, celer, mrkev a cuketu nakrájíme na stejné kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi na mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme mrkev, celer, cibuli, nakonec česnek. Zeleninu necháme zesklovatět, přilijeme olej, zamícháme.
  • 3
    Přimícháme plátky cukety, chvilku podusíme, zalijeme vývarem a pokračujeme v dušení. Vydušenou zeleninu vybereme z pánve, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme olej, promícháme a necháme 30 minut marinovat.
  • 4
    V jiné pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme do ní krevety. Na mírném ohni opečeme po každé straně. Osolíme, opepříme a vybereme z pánve.
  • 5
    Marinovaný salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Každou porci salátu ozdobíme krevetami, posypeme petrželovou natí. Přiložíme čtvrtku citrónu, na pokapaní krevet a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.