Zeleninový salát s krevetami
30 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oškrábeme, cuketu rozřízneme napůl. Oloupanou cibuli, celer, mrkev a cuketu nakrájíme na stejné kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi na mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme mrkev, celer, cibuli, nakonec česnek. Zeleninu necháme zesklovatět, přilijeme olej, zamícháme.
- 3Přimícháme plátky cukety, chvilku podusíme, zalijeme vývarem a pokračujeme v dušení. Vydušenou zeleninu vybereme z pánve, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme olej, promícháme a necháme 30 minut marinovat.
- 4V jiné pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme do ní krevety. Na mírném ohni opečeme po každé straně. Osolíme, opepříme a vybereme z pánve.
- 5Marinovaný salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Každou porci salátu ozdobíme krevetami, posypeme petrželovou natí. Přiložíme čtvrtku citrónu, na pokapaní krevet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.