Zeleninový salát s tuňákem
50 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 2kusyFazolové lusky zelené
- 4kusyRajčata
- 170gramůTuňák v oleji
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 80mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet vinný
- 1kusPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme asi dvacet minut ve slané vodě, slijeme je a nakrájíme na kostky. Povaříme asi deset minut vajíčka a pět minut fazolové lusky zvlášť, obojí ve slané vodě, poté lusky rozpůlíme, vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Rajčata vaříme asi třicet sekund ve vařící vodě, poté je oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
- 2V misce smícháme oleje, ocet a koření, směs nalijeme do mísy k bramborám, luskům, vajíčkám, rajčatům, tuňáku, olivám a ančovičkám. Vše pečlivě promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.