Zeleninový salát z grilu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na drobné kousky a i se šťávou odložíme do misky. Papriky opláchneme, podélně rozřízneme a zbavíme jadérek.
  • 2
    Cuketu, lilky a papriky potřeme olejem a cca 10minut opékáme na grilu dozlatova. Vyjmeme a v míse skládáme na sebe, zakapáváme olejem, solíme a pepříme. Zeleninu rozdělíme na talíře.
  • 3
    Rajčatovou dužinu dochátíme solí a pepřem a promícháme s olejem. Poté jí přelijeme opečenou zeleninu. Pokrm podáváme teplý, s kopečkem jogurtu, plátky česneku a nasucho opečeným bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 18. 7. 2016
Zeleninový salát z grilu
Lilek před opékáním nechávám vypotit, aby příprava pak netrvala dlouho a nebyl rozměklý. Česnek jsem sekala nadrobno a byla jsem velmi zvědavá na rajčatový dresink, který jsem neznala. Já bych ho určitě příště doplnila nějakou čerstvou bylinkou - bazalkou nebo oreganem, takto byl poměrně nevýrazný. Jinak dobré a pochutnali jsme si 🙂