Zeleninový salát z pánve wok

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, pórek očistíme a pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky necháme okapat, oloupeme česnek, citrony řádně omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Bylinky opláchneme, vrcholky snítek dáme stranou pro pozdější použití, nasekáme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vložíme mrkev a zprudka 2 minuty opečeme za stálého míchání. Následně přidáme po minutách pórek, bambusové výhonky, česnek, sójovou a sladkokyselou omáčku, chilli, osolíme a opepříme. Vše opékáme ještě minutu, poté odstavíme z ohně, vmícháme bylinky a vše necháme vychladnout.
  • 3
    Příprava zálivky: citronovou kůru smícháme s citronovou šťávou, přimícháme med, sůl a pepř, po kapkách vmícháváme olej.
  • 4
    Vychladlou zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou, vmícháme ještě vlažný salát, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.