Zeleninový salát z pánve wok
40 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 8lžicOmáčka sladkokyselá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyCitrony
- 1špetkaChilli koření mleté
- 500gramůMrkev kořen
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 1baleníBambusové výhonky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, pórek očistíme a pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky necháme okapat, oloupeme česnek, citrony řádně omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Bylinky opláchneme, vrcholky snítek dáme stranou pro pozdější použití, nasekáme.
- 2Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, vložíme mrkev a zprudka 2 minuty opečeme za stálého míchání. Následně přidáme po minutách pórek, bambusové výhonky, česnek, sójovou a sladkokyselou omáčku, chilli, osolíme a opepříme. Vše opékáme ještě minutu, poté odstavíme z ohně, vmícháme bylinky a vše necháme vychladnout.
- 3Příprava zálivky: citronovou kůru smícháme s citronovou šťávou, přimícháme med, sůl a pepř, po kapkách vmícháváme olej.
- 4Vychladlou zeleninu vložíme do mísy, zalijeme zálivkou, vmícháme ještě vlažný salát, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.