Zeleninový tian

95 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a společně s omytou cuketou nakrájíme na stejně tenké plátky. Takto pokrájíme i oloupanou cibuli a česnek. Bylinky propláchneme a nasekáme.
  • 2
    Troubu rozpálíme na 180C, zapékací mísu vymažeme olejem. V hrnci rozehřejeme 2lžíce oleje a orestujem na něm nejprve cibuli a bylinky. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
  • 3
    Do formy postupně navrstvíme dýni, cukety a rajčata. Vše osolíme, opepříme a proložíme cibulovou směsí. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pečeme na střední liště trouby cca 1 hodinu doměkka. Dozdobíme bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.