Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1810 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
170 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer, petržel, cibuli, rajče a česnek očistíme a omyjeme.
  • 2
    Morkové kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou a přidáme zeleninu, celý pepř a nové koření. Když vývar začne vřít, zmírníme teplotu a necháme ho mírně probublávat 1,5 hodiny. Pak vývar scedíme do druhého hrnce.
  • 3
    Do mísy dáme morek z kostí, 1 vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 4 krajíce toustového chleba, který jsme předtím namočili v mléce, a směs na knedlíčky dobře vymícháme, vytvarujeme malé knedlíčky a povaříme je necelých 5 minut v polévce. Polévku dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Omytý kerblík drobně pokrájíme a před dovařením jej vložíme do polévky.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.