Zeleninový závin s ovčím sýrem
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPórek
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3lžíceStrouhanka
- 450gramůListové těsto
- 1lžičkaMléko polotučné
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusKapusta hlávková
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Oloupanou mrkev, očištěnou kapustu a pórek nadrobno nakrájíme, oloupanou šalotku a česnek nasekáme.
- 2Zeleninu opékáme asi 5 minut na másle, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou a kurkumou. Vmícháme na kostičky nakrájený ovčí sýr.
- 3Těsto posypeme strouhankou a poklademe zeleninou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a těsto svineme do závinu. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.