Zelenobílý salát
30 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 2kusyJablka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 25gramůOřechy vlašské
- 125gramůSýr kozí
- 150gramůRoketa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce (nakrájené na plátky) vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Poté je necháme okapat a odložíme stranou na vychladnutí.
- 2Promícháme jablko pokrájené na kostky s citronovou šťávou, poté je vmícháme do vystydlých brambor. Přidáme nasekané vlašské ořechy, kostičky sýra a listy rokety, promícháme.
- 3Ušleháme v misce olivový olej, červený vinný ocet, med a semínka fenyklu, touto zálivkou salát přelijeme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.