Zelený bramborový salát

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
  • 3
    Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky.
  • 4
    Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.