Zelený bramborový salát
45 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 2kusyPaprika zelená
- 5kusůCibulka jarní
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
- 3Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky.
- 4Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.