Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu
25 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1kusChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžíceSezam - semena
- 3decilitryVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
377 mg
Cukr
57 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Chřest omyjeme, necháme ho okapat, odstraníme dřevnaté konce a zbylé části dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přivedeme varu a chřest vaříme v páře dopoloměkka asi 5 minut.
- 3Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm krátce česnek, pak přidáme kousky masa a sezamová semínka, maso v nich prudce smažíme za stálého míchání ze všech stran doměkka a dozlatova.
- 5Uvařený chřest rozdělíme na servírovací talíře. Do 2 lžic vody na které se chřest vařil zamícháme citronovou šťávu a nakapeme ji na chřest. Přidáme usmažené maso obalené v sezamu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.