Zelený chřest s vepřovým masem v sezamu

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
377 mg
Cukr
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, lehce je naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    Chřest omyjeme, necháme ho okapat, odstraníme dřevnaté konce a zbylé části dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přivedeme varu a chřest vaříme v páře dopoloměkka asi 5 minut.
  • 3
    Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm krátce česnek, pak přidáme kousky masa a sezamová semínka, maso v nich prudce smažíme za stálého míchání ze všech stran doměkka a dozlatova.
  • 5
    Uvařený chřest rozdělíme na servírovací talíře. Do 2 lžic vody na které se chřest vařil zamícháme citronovou šťávu a nakapeme ji na chřest. Přidáme usmažené maso obalené v sezamu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.