Zelený hrášek po mexicku
30 min.
Ingredience
- 1hrstPažitka
- 2kusyRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHrášek
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.
- 3Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.