Zelený hrášek po mexicku

30 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.
  • 3
    Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.