Zelí s vlašskými ořechy
20 min.
Ingredience
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 350gramůZelí hlávkové červené
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2stroužkyČesnek
- 8kusůCibulka jarní
- 225gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžičkyHořčice
- 2lžičkyMák mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Bílé a červené zelí pokrájíme a dáme stranou.
- 2Rozpálíme ve woku podzemnicový olej a olej z vlašských ořechů, přidáme pokrájené jarní cibulky, rozetřený česnek a nakrájené tofu na kostky a smažíme 5 minut. Přidáme půlky vlašských ořechů, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a 5 minut povaříme.
- 3Směs přemístíme na ohřátou mísu a posypeme mákem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.